Alle informatie over Portugal

Droom je van schitterende stranden, de lekkerste gerechten en de beste port om erbij te drinken? Dan is een vakantie naar Portugal iets voor jou. Maak een rondreis door het hele land en ontdek het land op alle manieren. Van Porto e Norte, een regio met gastvrije mensen, romantiek en cultuur, tot Algarve, een regio met 850 kilometer strand. Met in de zomer een temperatuur van 35 graden en in de winter 16 graden is Portugal zowel in de zomer als winter een ideale bestemming.

Mild klimaat

Het klimaat van Portugal verschilt per regio, maar kent altijd een mild klimaat. Zo kent Portugal 3000 zonuren per jaar en kun je genieten van deze zon op een van de vele zandstranden. Portugal kent namelijk 850 kilometer aan strand. Ook op de vele terrassen is het goed vertoeven in de zon. Portugezen gaan vaak de deur uit om te eten en te drinken. Portugezen zijn dol op Bica, een koffie vergelijkbaar aan de Espresso. Dit drankje drinken ze vaak meerdere malen op een dag. Ga je ’s avonds de deur uit voor een hapje eten? Grote kans dat je dan de Fado hoort. Een passionele zangkunst die wat droevig overkomt. Portugal kent meer muziekstijlen, maar de Fado is typisch Portugees.

Rijke cultuur

Naast de rust kun je ook genieten van de mooie steden, die Portugal te bieden heeft. Geniet van de warme en eerlijke mensen en de romantiek en de cultuur. De hoofstad Lissabon is met 1,9 miljoen mensen de dichtstbevolkte stad van het land en het bekendst onder toeristen, maar ook Porto is een goede en bekende bestemming waar je als portliefhebber je hart op kunt halen. In het hele land spreken ze Portugees, maar Portugezen kunnen ook goed uit de voeten met Engels, Frans en Spaans. Portugal is een warm land met veel variatie waar je je als toerist makkelijk verstaanbaar kan maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *