Ontdek het mooie Portugal

Het land is groot en veelzijdig, een ideale vakantiebestemming. Plekken met een rijke geschiedenis, veel cultuur en mooie natuur. Zoek de rust op of ga het avontuur aan. Het kan allemaal in dit mooie land. Bezoek een van de mooie steden als Lissabon en Porto of bezoek een van de negen bewoonde eilanden in de Azoren. Liever de natuur opzoeken? Portugal kent veel mooie natuurgebieden, die op de UNESCO-werelderfgoedlijst voorkomen.

Bezoek een van de mooie steden

Als je aan Portugal denkt, denk je aan Lissabon. Neem de beroemde treinlijn 28 en bezoek alle mooi plekjes die de hoofdstad te bieden heeft. Bekijk de mooie barokke kerken en zie de was die aan de lijn hangt te drogen. Struin door de mooie smalle geplaveide straatjes en neem een kop koffie of een borrel op een van de levendige terrassen. Ook Porto is een stad die niet op je lijstje mag ontbreken. Het is een mooie havenstad, waar je zeker de beroemde Port moet proeven. Verder is een bezoekje aan Albufeira zeker de moeite waard. Je kent het misschien als toeristische trekpleister voor wilde feesten, maar je hebt ook mooie vissersdorpjes, authentieke huizen en lekker eten.

Zoek de natuur op

In Sintra vind je veel mooie paleizen en kastelen en in het mooie natuurgebied Serra de Estrela vind je veel korte en lange wandelroutes. Vergeet dus vooral niet je wandelschoenen in te pakken. Het beschermde natuurpark Ria Formosa staat bekend om haar moerassen en zoutpannen, maar ook kun je hier veel dieren spotten. Côa Valley staat bekend om haar oude rotstekeningen en in Douro vallei vind je groene gebieden en authentieke dorpjes. Vergeet tot slot niet om een bezoek te brengen aan het stuwmeer Alqueva. Je ziet hier een schitterende sterrenhemel dat de titel ‘starlight tourism destination’ kreeg van UNESCO.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *