Wonen in het mooie Portugal

Tijdens een van je vakanties verliefd geworden op Portugal en heb je besloten dat je echt niet meer terug wilt naar Nederland? Er zijn genoeg mensen die emigreren naar Portugal. En waarom ook niet? Met de mooie, kleine authentieke dorpjes, vele zandstranden en het altijd mooie weer is Portugal een ideale plek om te wonen. In de zomer kan de temperatuur oplopen tot 35 graden en de winter is mild met 16 graden. Ook is er weinig criminaliteit in het land, waardoor je je altijd veilig waant. Kortom: de ideale plek om te wonen.

Mooie huizen aan de kust

Als je verhuist naar Portugal dan heb je geen visum nodig. Als je vijf jaar in Portugal woont, krijg je automatisch je verblijfsvergunning. Wel moet je je na een periode van 3 maanden, binnen 30 dagen inschrijven bij de gemeente. Verhuizen kun je via het land of het water doen. Houd voorafgaand rekening met de kosten om je inboedel te verhuizen. Huizen zijn een stuk goedkoper in Portugal. Je hebt al een mooie ruime gezinswoning aan de kust voor twee ton. Let er wel op dat veel huizen in laatgotische stijl zijn gebouwd en het niet de modernste huizen zijn. Bouwvergunningen zijn makkelijk verkrijgbaar, dus je kunt je eigen woning makkelijk ombouwen tot jouw ideale woning waar jij je thuis voelt.

Goedkoop eten

Naast het vinden van je droomhuis is het ook belangrijk om te kijken naar de kosten van het leven daar. Gelukkig is het eten in Portugal al veel goedkoper dan in Nederland. De kosten die je maakt als je uit eten gaat in restaurants is goed te doen en op het terras betaal je slechts 1,20 euro voor een biertje. Ideaal om te drinken als het lekker zonnig is. Ook boodschappen doen is daar een stuk goedkoper dan in Nederland.

Only registered users can comment.

  1. Een moedige poging om het Portugal-forum te laten herleven. Weliswaar zonder het beroemde en beruchte forum dat door velen gemist wordt. Ik vraag me wel af of iemand die één maal per jaar naar Portugal reist , voor vakantie neem ik aan, meer te vertellen heeft dan de cliché’s over zon, zee en goedkoop eten. De intro’s zijn op dit moment wel erg oppervlakkig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *